Onduidelijkheid WhatsApp buurtpreventie

Aangezien er in sommige WhatsApp groepen nog wat onduidelijkheid is, hopen we hiermee wat duidelijkheid te scheppen

De WhatsApp buurt preventie groep is bedoeld om calamiteiten en incidenten te melden. Dat gebeurt via de SAAR-methode. (Signaleer, Alarmeer, App, Reageer)
Even als voorbeeld:
Je ziet iemand aan een huis rommelen/ inbreken, (Signaleren) je belt 112 (Alarmeer), daarna zet je in de buurt app wat/wie je hebt gezien, kenmerken enz. (App) vervolgens kan iedereen die in de gelegenheid is uitkijken naar die persoon (Reageer) ziet iemand dan die persoon ergens lopen, dan kan dat in de app groep gezet worden.

Beheerders van de groep kan je mailen als je meldingen hebt die niet van acute aard zijn. Breng altijd eerst de politie op de hoogte via het nummer: 0900-8844.  Wij zijn geen doorgeefluik! En mail ons erna wat je hebt gezien. Voor twijfels over een melding kan je ons ook mailen en tevens voor vragen of opmerkingen hebt. Dit kan via : beheerders@veiligwonenvoorhof.nl

Wij doen deze buurtpreventie op vrijwillige basis. De buurtpreventie Voorhof bestaat op dit moment uit 11 WhatsApp groepen . Wij zijn tevens nog op zoek naar mensen die ons ondersteunen als o.a. beheerder. Mocht je interesse hebben, neem even contact op met de beheerders via het bovenstaand e-mailadres.
Als er mensen zijn die behoefte hebben aan een soort buurt groep om met elkaar wat te delen, snappen wij dat, willen wij daar best in helpen op te zetten maar verder dan dat, houdt voor ons op.
De buurt preventie WhatsApp groep is bedoeld om zo slapend mogelijk te houden! Zo houden we iedereen alert bij calamiteiten en incidenten. Het niet houden aan de huisregels kan leiden tot verwijdering uit de groep.

Op onze Website en Facebook en Twitter  delen wij berichten uit de Voorhof, berichten anders dan calamiteiten en incidenten.