WhatsApp-groep buurtpreventie

WhatsApp buurtpreventieDeelnemen aan Buurtpreventie WhatsApp-groep Veilig Wonen Voorhof

Om deel te nemen aan de buurtpreventie Veilig Wonen Voorhof dient u te beschikken over een smartphone met de applicatie (app) van WhatsApp hierop geïnstalleerd. Dit is een gratis berichtendienst om te chatten en te bellen met andere WhatsApp-gebruikers via de internetverbinding van je telefoon.

Na uw aanmelding via onze website zal één van de beheerders u toevoegen aan de groep in uw buurt. U hoeft hiervoor zelf niets te doen behalve te accepteren dat u aan de groep bent toegevoegd. Dit is noodzakelijk omdat u, door een voor u nog onbekend telefoonnummer, zal wordt toegevoegd aan een groep in uw buurt.

WhatsApp op uw telefoon installeren

U kunt de App, afhankelijk van uw type smartphone, downloaden via de store van de softwareaanbieder van uw telefoon, App store, Google play of marketplace.

 • iPhone uit de iTunes App Store
 • Android uit Google Play website
 • BlackBerry vanaf de website van WhatsApp.
 • Nokia Symbian vanaf de website van WhatsApp.
 • Nokia S40 vanaf de website van WhatsApp.
 • Windows Phone uit de Marketplace.

Groepsmeldingen

Omdat het belangrijk kan zijn om direct berichten te ontvangen van de buurtpreventie groep, adviseren wij om nooit de meldingen te dempen (tenzij op vakantie). Wij adviseren om een andere toon in te stellen dan de standaard WhatsApp meldingstoon. Dit verhoogt de attentiewaarde. U hoort direct dat er een bericht gestuurd wordt in uw buurtpreventie groep. Omdat deze groep alleen voor belangrijke meldingen gebruikt wordt, hoeft u er niet bang voor te zijn dat u vaak (geluids) meldingen zult ontvangen.

Hoe zorgt u ervoor dat u duidelijk hoort dat er berichten in de buurtpreventie groep binnenkomen?

Onderstaand treft u een instructie om een aangepaste melding in te stellen op uw telefoon.

1. Open de groep in WhatsApp.
2. Tik op de naam van de groep.
3. Kies voor aangepaste meldingen.
4. Tik op berichtgeluid.
5. U kunt nu een ander geluid kiezen. Kies iets wat goed herkenbaar is en tik op bewaar.

Zichtbare meldingen:
Vanwege werk (of andere redenen), zijn er mensen die geen geluidsmeldingen kunnen of willen ontvangen. In dat geval is het handig om de meldingen zichtbaar in het beginscherm van uw telefoon te zien verschijnen. Dit kunt u gemakkelijk instellen:

 1. Ga naar de (telefoon) instellingen.
 2. Zoek naar WhatsApp.
 3. Kies voor berichtgeving en kies stroken of meldingen om berichten in het beginscherm getoond te krijgen, ook wanneer de telefoon vergrendeld is.

Groep verlaten

Voor u de groep verlaat, is het wenselijk dat u met de beheerder van uw groep contact opneemt met betrekking tot de reden. Mocht dit in onze invloedssfeer liggen, kunnen wij voor u kijken wat wij hieraan kunnen veranderen.
Als u een groep verlaat, wordt u verwijderd uit de groep, maar zult u de groep wel nog steeds in u lijst met chats zien staan en de geschiedenis kunnen lezen.

Een groep verlaten:

 1. Ga naar het chat-scherm in WhatsApp.
 2. Tik en houd de naam van de groep vast, of Swype naar links op de groep en kies voor meer.
 3. Selecteer verlaat groep.

Verder

WhatsApp heeft invloed op het verbruik van de batterij van een telefoon. Omdat er in de buurtpreventie groep niet veel berichten geplaatst worden, zal de batterij van uw telefoon niet snel leeg gaan door deelname aan de buurtpreventie groep.

Als u een geschikt data-abonnement van uw telefoonprovider heeft, of de beschikking over een wifi-verbinding, is de verzending van berichten via WhatsApp gratis. Heeft u een abonnement zonder databundel en bent u niet thuis? Zorg er dan altijd voor dat u ook buiten de deur gebruik maakt van wifi, zodat u geen berichten mist.

Heeft u vragen over het gebruik van WhatsApp of over de buurtpreventie groep, neem dan gerust contact op via de site of met de beheerder van uw groep.
Berichten sturen in de buurtpreventie groep, anders dan meldingen, wordt niet gewaardeerd. Wij willen graag iedereen alert houden op meldingen.

Extra informatie:
WhatsApp is tevens te gebruiken in de webbrowser van uw computer of laptop. Surft u hiervoor naar de website en volg de instructies.